En bättre upplevelse för dig och dina anställda

Victoria de Groot, affärskoordinator med fokus på utveckling av våra digitala tjänster, berättar mer om utvecklingen av SPPs Företagstjänst och de nya digitala lösningarna som underlättar vardagen för dig som hanterar företagets pensioner.

– Vi vet att det är viktigt med en enkel administration, men också med en god kontroll över vilka utbetalningar och inbetalningar som görs. Därför känns det bra att vi nu kan presentera flera nya förbättringar i Företagstjänsten. Bland annat kan du registrera ett konto för återbetalning om företaget skulle få en kreditfaktura, säger Victoria:

– En kreditfaktura kan exempelvis uppstå om du har en medarbetare som slutat på företaget och du redan har hunnit betala in premier för den personen. Fördelen med den nya lösningen är just att du får en ökad trygghet och kontroll, vilket vi alltid eftersträvar när vi utvecklingar nyheter i tjänsten. Det ska var enkelt att administrera sina anställdas pensioner.

Företagstjänsten hjälper dig som arbetsgivare att spara tid på flera sätt. Nu kan du följa status på fakturor och se när betalningen inkom till oss. Du kan också smidigt ta ut rapporter som gör företagets uppföljning av inbetalda premier lättare. Vi har tre olika sätt att ändra löner på vilket innebär att du kan välja det sättet som passar dig bäst, vilket brukar vara uppskattat så här i lönerevisionstider.

 

3 tips för en smidigare vardag:

1. Logga in i SPP Företagstjänst för att hantera anställda som börjat eller slutat, ta ut underlag, ändra premier och hålla koll på behörigheter. Här är exempel på saker du kan göra via tjänsten:

  • Läs in lönefiler och gör ändringar för flera anställda samtidigt
  • Få kreditfakturor utbetalda direkt. (Du anger bara ditt önskade kontonummer vid ett tillfälle. Du kan sedan enkelt ändra detta.)
  • Se status för inbetalda och obetalda fakturor 

Läs mer om SPP Företagstjänst

2. Förebyggande hälsoinsatser med SPP Hälsa. Ett sätt att minska sårbarheten och undvika sjukskriving hos dina anställda är rätt stöd i rätt tid. Har du tecknat SPP Hälsa kan du och dina medarbetare hitta massor av hälsoinspiration och träningsverktyg i appen SPP Hälsa. Ett tillval i hälsoförsäkringen är tjänsten Samtalsstöd som kan vara en avgörande pusselbit för en anställd som inte mår bra.

Läs mer om SPP Hälsa 

3. Glöm inte nyttja verktyget Ditt klimatavtryck. Där ser du hur ditt företags sparande skiljer sig mot likvärdigt sparande utan hållbarhetskrav. Verktyget visar konkret hur företagets samlade tjänstepensionssparande står sig, och kan användas i såväl ert employer branding-arbete som hållbarhets- och årsredovisningen.

Läs mer om Hållbarhet på SPP


Dela artikeln Till spp.se