Fondförsäkring

Fondförsäkring innebär att dina pengar placeras i fonder. Du kan själv välja fonder eller ta hjälp av våra experter. Med en fondförsäkring har du större möjlighet att påverka avkastningen. Beroende på vilket pensionsavtal du tillhör så finns olika entrélösningar och fondutbud.

God avkastning är ingen garanti

Genom att spara i fonder har du större möjlighet att påverka avkastningen men det finns inga garantier. Dina pengar kan både öka och minska i värde beroende på fondens utveckling. Du kan när som helst byta fonder i din försäkring och det kostar ingenting. 

Hur stor din pension i slutändan blir beror på hur dina fonder har utvecklats samt vilka avgifter som tagits ut.

Hur fungerar det?

När du har tjänstepension placeras dina pengar i traditionell försäkring och/eller i en fondförsäkring. En fondförsäkring, som du hör på namnet, består av fonder som dina pensionspengar placeras i. Målet är att få pengara att växa så mycket som möjligt fram tills dagen då du går i pension. 

Du kan antingen välja fonder på egen hand eller ta hjälp av oss att välja fonder åt dig. När du väljer fondförsäkring hamnar du alltid först i en så kallad entrélösning. Det är en färdig sammansättning av fonder där risken är anpassad efter din ålder och utbetalningstid.

SPP SparaSäkra

Vår ordinarie entrélösning heter SPP SparaSäkra men det är inte alla våra pensionsavtal som omfattas av den. Till exempelvis har Tjänstepension ITP och Avtalspension SAF-LO andra entrélösningar.

Entrélösning - för dig som vill ha hjälp med fonder

Om du vill ha hjälp med fondförvaltningen så hamnar du i en så kallad entrélösning. Det är en färdigpaketerad fondportfölj med flera fonder som är anpassade efter dig, din ålder och vilken risknivå du vill ha i ditt sparande. 

SPP Ett val ITP

Vår entrélösning för tjänstepension ITP kallar vi för SPP Ett val ITP. Den passar dig som vill ha trygga, kvalitetssäkrade fonder och samtidigt slippa tänka på förvaltningen.

Tjänstepension ITP

Har du tjänstepension ITP erbjuder vi ett annat fondutbud och entrélösning. Du kan också välja traditionell försäkring hos SPP om du har ITP. 

Välj fonder på egen hand

Noga utvalda fonder

Oavsett om du är intresserad av aktivt förvaltade räntefonder eller indexnära aktiefonder kan du hitta något som passar dig.

Fonder i topp

På vår fondinspirationssida kan du hitta dina vinnare.

Våra mest hållbara fonder

I vår fondlista kan du enkelt se vilka fonder som har högst hållbarhetsnivå.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida utveckling. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. I fondlistan hittar du respektive fonds faktablad. Alla SPP och Storebrandmärkta fonder i fondlistan främjar hållbarhetsfrågor som rör miljö, sociala frågor och affärsetik.