Skapa trygghet för dina nära

En livförsäkring kan ge dina närmaste ekonomisk trygghet. Den kan till exempel innebära att din familj har en möjlighet att bo kvar i bostaden om du skulle gå bort i förtid.

 • Händer det värsta är familjen trygg
 • Du väljer mottagare och belopp
 • Pengarna betalas ut skattefritt

Vad är livförsäkring?

En livförsäkring är en försäkring som är tecknad på ditt liv. Den ger dina nära ett ekonomiskt skydd om du skulle gå bort. 

Vilket är värdet för dig?

Känn dig trygg med att du tagit ansvar för dina närmaste framtid. Ett betydelsefullt skydd, särskilt om du har barn och bolån.

Varför välja SPP?

Hos oss slippper du oroa dig för att försäkringsbeloppet minskar när du blir äldre. Du kan enkelt teckna din försäkring med smidig hälsoundersökning. Dessutom får både du och dina nära personlig rådgivning när det behövs.

Hur påverkas dina nära om du dör?

Så kan du underlätta för de som betyder mest.

Exempel:

Klas och hans fru är 47 år gamla och har tre barn. De bor i en villa som de har köpt med ett bolån på 4 miljoner kronor. För att skydda familjen ekonomiskt om någon av dem skulle dö har de också skaffat livförsäkringar på 2,5 miljoner kronor var.

Skulle något hända Klas eller hans fru kommer familjen ha ekonomiska förutsättningar att fortsätta bo kvar i villan. Pengarna från försäkringen räcker till för att betala av minst halva delen av bolånet. Det kommer även finnas pengar kvar som ger familjen ett ekonomiskt andrum och en möjlighet att ställa om till en inkomst.

Ta hand om dina närmaste även när du inte är här.

Få hjälp med juridiken

Livet bjuder på många överraskningar och ibland kan det vara skönt att få juridisk hjälp för att hantera dem. Kontakta gärna vår samarbetspartner, Lexly. Som kund hos oss får du kostnadsfri juridisk behovsanalys och 20 procent rabatt på juridiska avtal som kan vara bra att ha, såsom samboavtal och bodelningsavtal.

Vanliga frågor om livförsäkring

 • SPPs livförsäkring är personlig för dig som är försäkrad. Det innebär att priset bland annat hänger ihop med din ålder och det belopp du väljer. Det exakta priset som gäller för just dig framgår när du tecknar försäkringen.

  Nedan följer ett prisexempel:

  Ålder

  Månadspremie per försäkrad miljon

  25

  28 kronor

  30

  34 kronor

  35

  46 kronor

  40

  64 kronor

  45

  97 kronor

  50

  151 kronor

  55

  243 kronor

  60

  400 kronor

  65

  667 kronor

   

 • Pengarna kommer att betalas ut till din förmånstagare, det vill säga den person eller organisation som du valt och som du vill ska få pengarna från försäkringen när du dör.

 • En livförsäkring är en försäkring som är tecknad på ditt liv. Den ger dina nära (den eller de personer som du angett som förmånstagare till försäkringen) ett ekonomiskt skydd om du skulle dö i förtid. Den kan öka den ekonomiska tryggheten, särskilt om du har gjort stora investeringar eller tagit lån tillsammans med någon annan. Pengarna från försäkringen kan vara till stor hjälp för dina anhöriga om det uppstår behov av att lösa ut särkullbarn, betala av lån eller anpassa sig till en ny ekonomisk situation.  

  En livförsäkring ger helt enkelt dina närstående ekonomisk ersättning om du dör under försäkringstiden.

  Här kan du komma igång genom att kontakta oss.

 • Livförsäkringen gäller fram till månaden före den försäkrades 70-årsdag. Skulle den försäkrade dö under försäkringstiden kommer försäkringspengarna betalas ut som ett engångsbelopp till de angivna förmånstagarna.

  Försäkringen gäller ett år i taget och förnyas automatiskt om den inte blir uppsagd.

 • För att teckna vår livförsäkring behöver du vara mellan 18 och 65 år och uppfylla de hälsokrav som anges i hälsodeklarationen. Du ska vara svensk medborgare eller ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste två åren.

  Hälsodeklarationen fyller du i när du ansöker om försäkringen.

 • Försäkringsbeloppet som betalas ut är fritt från inkomstskatt. 

 • Du väljer själv det försäkringsbelopp som motsvarar dina behov när du tecknar försäkringen. Lägsta försäkringsbelopp är 500 000 kronor och högsta belopp är 5 miljoner kronor. Försäkringsbelopp som överstiger 3 miljoner kronor får maximalt uppgå till 10 gånger din årsinkomst.

 • Du tar det första steget för att teckna livförsäkringen genom att fylla i dina kontaktuppgifter här. Vi kommer därefter att höra av oss till dig inom två arbetsdagar.

  I samband med att försäkringen tecknas kommer du behöva fylla i en hälsodeklaration. Om du vill teckna en livförsäkring med ett högt försäkringsbelopp kan du även behöva göra en läkarundersökning och/eller lämna ekonomisk information till oss.

  Hälsodeklarationen fylls i av den försäkrade, alltså den person på vars liv försäkringen gäller.

Driver du företag?

Med en kompanjonförsäkring kan du undvika att ditt företag hamnar i kris om en av er delägare plötsligt skulle gå bort.