Så sparar 7 av 10 företagare till sin pension

Den innehåller det viktigaste i en bra tjänstepension. Du får både pensionsspar och trygghet, till exempel om du skulle blir sjuk, tack vare försäkringarna som ingår. Nyheten? Du kan snabbt komma i gång digitalt. Inga möten krävs och du signerar digitalt.

Den innehåller det viktigaste i en bra tjänstepension. Du får både pensionsspar och trygghet, till exempel om du skulle blir sjuk, tack vare försäkringarna som ingår. Nyheten? Du kan snabbt komma i gång digitalt. Inga möten krävs och du signerar digitalt.

Spar & trygg – så heter den vanligaste tjänstepensionslösningen som SPPs företagskunder väljer. Den är förstavalet för 7 av 10 av våra företagskunder, det visar egna siffror.

Förstavalet bland företagskunderna
Att den här lösningen är så populär bland egenföretagarna beror på att du förutom sparande får samma skydd som du hade haft som anställd genom viktiga försäkringar och försäkringsmoment; sjukförsäkring, premiebefrielse och återbetalningsskydd. Tillsammans tryggar de här tre delarna ekonomin både för dig och ditt företag men även för din familj och dina anställda.

Väljer du Spar & trygg månadssparar du löpande till pensionen och kan göra enstaka extrainsättningar, till exempel vid årsskiftet om utrymme finns. Du väljer sedan själv hur pensionspengarna ska placeras och hur aktiv du vill vara under spartiden. Det finns olika alternativ beroende på hur intresserad du är och vilken risk du är beredd att ta. Du kan till exempel överlåta hela placeringsmandatet till oss på SPP genom att välja traditionell förvaltning som sparform eller genom att välja vår entrélösning SparaSäkra inom fondförsäkring. Alternativt, om du vill vara mer aktiv i ditt sparande, kan du själv fritt välja fonder med olika inriktning.

Därför ska du som företagare satsa på tjänstepension
Att veta att inkomsten är säkrad för familjen, även om det värsta skulle ske (till exempel att du går bort), det kan bidra till bättre nattsömn. Det kan också vara skönt att veta att vid långvarig sjukdom så är även pensionen tryggad, tack vare premiebefrielseförsäkringen som ser till att inbetalningarna till din pension fortsätter.

De flesta av oss tycker att pension är svårt och det är lätt att skjuta upp frågan till morgondagen. För att du ska slippa lägga onödig tid på pensionen så fokuserar SPP ständigt på att utveckla och förbättra digitala tjänster för att göra administrationen så smidig som möjligt både för dig som företagare men också för att alla som har pension hos SPP.

Kom igång själv! Enklaste vägen till tjänstepension
Med paketlösningen Spar & Trygg (eller någon annan lösning från SPP) så slipper du tidskrävande hantering av blanketter och annan pappersadministration. Du kan snabbt få en överskådlig offert på vad Spar & trygg skulle kosta ditt företag genom att fylla i dina företagsuppgifter.

Vill du tacka ja till offerten signerar du digitalt. Sedan är det fritt fram att lägga tid på det som verkligen betyder något för dig – att utveckla ditt företag.

Som egenföretagare är det viktigt att förstå att du själv måste tänka på din pension och hur du kan spara för att få tillräckligt att leva av när du slutar arbeta. Detta kan vara särskilt viktigt om du inte har någon annan pensionslösning eller om du vill fortsätta leva ett bekvämt liv efter pensionen.

Ett tryggt sätt att påverka din framtida ekonomi 
Förutom att du genom att spara regelbundet bygger upp en stor summa pengar så kan beslutet att  skaffa tjänstepension hjälpa dig att behålla viktiga anställda och locka talanger till ditt företag. Tjänstepension kan vara en avgörande förmån om du behöver rekrytera duktiga medarbetare för att skala upp ditt företag.

Om du är egenföretagare och saknar tjänstepension, är en färdig paketlösning ett smart val som hjälper dig att komma igång snabbt på egen hand. Du får det viktiga pensionssparandet och du ser till att ekonomin är bättre rustad även om du skulle bli långvarigt sjuk.

Få ditt pris på SPPs vanligaste paketlösning inom en arbetsdag.

Klicka på knappen så hittar du Spar & trygg