Ge dig själv framtiden du förtjänar!

Här kan du hitta pensioner hos andra bolag och få hjälp med att flytta dem till oss. Genom att samla din pension får du möjlighet att påverka dina avgifter. I slutändan kan det betyda mer pengar till dig och dina framtidsdrömmar. 

Påverka din framtida inkomst

Ju tidigare du ser över ditt sparande, desto större möjligheter har du att påverka din pension.

Se över dina avgifter

Genom att samla din pension får du bättre överblick och möjlighet att sänka dina avgifter.

Inget utbetalningskrångel

Spara tid genom smidig utbetalning från ett och samma ställe när det är dags att gå i pension.

Varför flytta?

Har du haft flera arbetsgivare är din pension sannolikt utspridd. Genom att samla den på ett ställe får du en bättre överblick, minskad administration och möjlighet till sänkta avgifter. 

Varför välja SPP?

Välj ett sparande som passar dig - oavsett om du vill ha möjlighet att vara aktiv och välja fonder på egen hand eller ta hjälp av oss. Du kan spara i traditionell försäkring med garanti eller i fondförsäkring. Vi erbjuder fonder till låga avgifter, från 0,2 procent.

Tre enkla steg: Så flyttar du din pension

 • Här kan du starta tjänsten Samlaren för att hitta dina pensioner hos olika bolag. Du kommer enkelt igång med BankID. Välj bolag där du tror att det kan finnas pensionspengar.

 • I resultatet som visas ser du hur mycket pensionspengar du har hos olika bolag och vilka sparanden som går att flytta.

 • Du kan sedan enkelt påbörja flytten till oss. Du kan också välja att ta kontakt med en rådgivare. Tillsammans undersöker ni om du kan vinna på att samla ditt sparande. Du kommer bara att bli  rekommenderad att flytta din pension om du kan tjäna på det.

   

Du får hjälp med flyttavgiften

I de allra flesta fall kompenserar vi dig för fasta avgifter som kan uppstå. Dessutom får du normalt ersättning för eventuella rörliga avgifter, upp till 2,5 procent av det sparande du flyttar till oss. Allt du behöver göra är att kontakta ditt gamla pensionsbolag när flytten är klar för att få en avräkningsnota. Skicka den sedan till oss så överför vi pengarna till din nya försäkring.

Ett tryggt sparande med garanti

Vår traditionell försäkring för dig med ITP är ett tryggt sparande där vi sköter förvaltningen, där du alltid är garanterad ett månadsbelopp vid pension och har möjlighet till förhöjd garanti när avkastningen är god.

Nyhet – Välj SPP för hela din valbara ITP

I Collectums upphandling väljs de försäkringsprodukter ut som förväntas ge dig som ITP-sparare högsta möjliga pension till lägsta möjliga avgift. En nyhet är att SPP blivit valbara både inom traditionell försäkring och fondförsäkring. Det betyder att du nu har möjlighet att samla hela din ITP-pension hos oss.

Så här gör du:

 • Logga in på Avtalat med BankID
 • Välj bolag - placera pengarna hos SPP
 • Lägg till återbetalningsskydd och/eller familjeskydd för extra trygghet

Psst! Visste du att du som kund hos också får:

Kostnadsfri juridisk hjälp

Livet kan bjuda på överraskningar och ibland är det skönt att få juridisk hjälp. Som kund hos oss får du kostnadsfri juridisk behovsanalys genom vår samarbetspartner Lexly. Dessutom får du 20 procent rabatt på viktiga avtal, såsom samboavtal och bodelningsavtal.

Möjlighet till en hyresrätt

Som pensionssparare hos oss kan du ställa dig vår bostadskö och få möjlighet till en hyresrätt. Vi har fastigheter i Helsingborg, Malmö, Södertälje, Märsta och Stockholm.

Vanliga frågor om att flytta pensionen

 • Flytten kan ta lite olika lång tid eftersom vi behöver prata med varje pensionsbolag. Vissa är snabbare på att svara än andra men du kan räkna med att flytten vanligtvis tar cirka 3-4 månader.

 • Har du haft många arbetsgivare kan din tjänstepension ligga utspridd på olika ställen. När betalningarna slutar komma in i pensionsförsäkringen, till exempel om du byter jobb, kallas den för fribrev. På minpension.se kan du logga in för att se dina olika pensioner.

  Vill du samla din pension till oss kan du ta det första steget här. Med vår tjänst kan du leta efter pensioner som är flyttbara och påbörja en flytt hit. Du kan också välja att ta hjälp av en rådgivare. Tillsammans undersöker ni om du kan förbättra villkoren för din pension.

 • Det är lite olika. Ibland kan du behöva en underskrift från din arbetsgivare och ibland inte. Det beror på ditt pensionsavtal. Vill du flytta pensionen så hjälper vi dig självklart att kontakta din arbetsgivare för att få underskriften om den behövs.

 • Vi på SPP ersätter dig i de allra flesta fall för alla fasta flyttavgifter (undantag kan förekomma). Du får även i de flesta fall ersättning för eventuella rörliga avgifter, upp till 2,5 procent  av det sparande du flyttar till oss. Allt du behöver göra är att kontakta ditt gamla pensionsbolag när flytten är klar för att få en avräkningsnota. Skicka den sedan till oss så överför vi pengarna till din nya försäkring.

  Här kan du ta första steget mot en bättre pension.

 • En informationsfullmakt ger din rådgivare möjlighet att samla in information om ditt sparande hos andra bolag, inte att ändra något. 

  Fyll i en informationsfullmakt

   

   

   

   

 • Ja. Vi hjälper dig gärna att undersöka avgifter och villkor. Kontakta oss så hjälper vi dig.

  Vi kommer bara rekommendera dig att flytta din pension om vi tror att du kan gynnas av det.

  Här kan du ta första steget för att se om du kan förbättra din pension. 

 • Nej. All handel med Rysslandsfonder är för närvarande stängd. Handelstoppet i Rysslandsfonder är beslutat av fondbolagen som ett resultat av att underliggande aktier inte går att köpas eller säljas. Har du en fondförsäkring med innehav i Rysslandsfonder kommer en flytt inte kunna genomföras så länge fonderna är handelsstoppade.

  Följande fonder har ett handelsstopp och hindrar flytt av försäkringskapital:

  • East Capital Rysslandsfonden
  • Schroder EM EU Russian Equities