Ge dig själv framtiden du förtjänar!

Med en samlad pension får du en bättre överblick och möjlighet att påverka dina avgifter. I slutändan kan det betyda mer pengar till dig och dina framtidsdrömmar. 

Påverka din framtida inkomst

Ju tidigare du ser över ditt sparande, desto större möjligheter har du att påverka din pension.

Se över dina avgifter

Genom att samla din pension får du bättre överblick och möjlighet att sänka dina avgifter.

Inget utbetalningskrångel

Spara tid genom smidig utbetalning från ett och samma ställe när det är dags att gå i pension.

Varför flytta?

Har du haft flera arbetsgivare är din pension sannolikt utspridd. Genom att samla den på ett ställe får du en bättre överblick, minskad administration och möjlighet till sänkta avgifter. 

Varför välja SPP?

Välj ett sparande som passar dig - oavsett om du vill ha möjlighet att vara aktiv och välja fonder på egen hand eller ta hjälp av oss. Du kan spara i traditionell försäkring med garanti eller i fondförsäkring. Vårt fondutbud innehåller onder till låga avgifter, från 0,2 procent.

Tre enkla steg - Så flyttar du din pension

 • Du börjar med att fylla i en så kallad informationsfullmakt. En sådan ger oss bara rätt att hämta in information om ditt sparande hos andra bolag, inget annat.  

  Lämna informationfullmakt

 • Vi hör av oss till dig inom två veckor. Tillsammans går vi igenom ditt sparande hos olika bolag och vilken flytträtt du har, och tar reda på om du kan gynnas av att samla pensionen hos oss. Vi kommer självklart bara rekommendera dig att flytta dina pensionspengar om du kan vinna på det.

 • Om du bestämmer dig för att samla pensionen hos oss så hjälper vi dig genom hela flytten. Du kan lugnt luta dig tillbaka och invänta bekräftelsen på att din flytt är klar. Själva flytten kan ta lite olika lång tid eftersom vi behöver prata med varje pensionsbolag. Vissa är snabbare på att svara än andra men du kan räkna med att flytten tar omkring tre till fyra månader.

  Här fyller du i din informationsfullmakt.

  Här kan du kontakta oss för att få hjälp.

Du får hjälp med flyttavgiften

I de allra flesta fall kompenserar vi dig för fasta avgifter som kan uppstå. Dessutom får du normalt ersättning för eventuella rörliga avgifter, upp till 2,5 procent av det sparande du flyttar till oss. Allt du behöver göra är att kontakta ditt gamla pensionsbolag när flytten är klar för att få en avräkningsnota. Skicka den sedan till oss så överför vi pengarna till din nya försäkring.

Ett tryggt sparande med garanti

Vår traditionell försäkring för dig med ITP är ett tryggt sparande där vi sköter förvaltningen, där du alltid är garanterad ett månadsbelopp vid pension och har möjlighet till förhöjd garanti när avkastningen är god.

Nyhet – Välj SPP för hela din valbara ITP

I Collectums upphandling väljs de försäkringsprodukter ut som förväntas ge dig som ITP-sparare högsta möjliga pension till lägsta möjliga avgift. En nyhet är att SPP blivit valbara både inom traditionell försäkring och fondförsäkring. Det betyder att du nu har möjlighet att samla hela din ITP-pension hos oss.

Så här gör du:

 • Logga in på Avtalat med BankID
 • Välj bolag - placera pengarna hos SPP
 • Lägg till återbetalningsskydd och/eller familjeskydd för extra trygghet

Psst! Visste du att du som kund hos också får:

Kostnadsfri juridisk hjälp

Livet kan bjuda på överraskningar och ibland är det skönt att få juridisk hjälp. Som kund hos oss får du kostnadsfri juridisk behovsanalys genom vår samarbetspartner Lexly. Dessutom får du 20 procent rabatt på viktiga avtal, såsom samboavtal och bodelningsavtal.

Möjlighet till en hyresrätt

Som pensionssparare hos oss kan du ställa dig vår bostadskö och få möjlighet till en hyresrätt. Vi har fastigheter i Helsingborg, Malmö, Södertälje, Märsta och Stockholm.

Färdigprutade bolån

Vi på SPP samarbetar med bolåneaktören Stabelo. Du som sparar hos oss har möjlighet att ansöka om deras bolån och ta del av förmånliga villkor som bara gäller för SPPs kunder. 

Vanliga frågor om att flytta pensionen

 • Flytten kan ta lite olika lång tid eftersom vi behöver prata med varje pensionsbolag. Vissa är snabbare på att svara än andra men du kan räkna med att flytten vanligtvis tar cirka 3-4 månader.

 • Ja. Vi hjälper dig gärna att undersöka avgifter och villkor. Ring 0771 533 533 så hjälper vi dig.

  Vi kommer bara rekommendera dig att flytta din pension om vi tror att du kan gynnas av det.

  Här kan du ta första steget för att se om du kan förbättra din pension. 

 • Har du haft många arbetsgivare kan din tjänstepension ligga utspridd på olika ställen. När betalningarna slutar komma in i pensionsförsäkringen, till exempel om du byter jobb, kallas den för fribrev. På minpension.se kan du logga in för att se dina olika pensioner.

  Vill du flytta din pension till oss kan du börja med att fylla i en informationsfullmakt. Den ger oss möjlighet att hämta information om dina pensioner hos andra bolag.

  Tillsammans undersöker vi om du kan få bättre villkor. Du bestämmer sedan om du vill flytta pensionen. 

 • Det är lite olika. Ibland kan du behöva en underskrift från din arbetsgivare och ibland inte. Det beror på ditt pensionsavtal. Vill du flytta pensionen så hjälper vi dig självklart att kontakta din arbetsgivare för att få underskriften om den behövs.

 • Vi på SPP ersätter dig i de allra flesta fall för alla fasta flyttavgifter (undantag kan förekomma). Du får även i de flesta fall ersättning för eventuella rörliga avgifter, upp till 2,5 procent  av det sparande du flyttar till oss. Allt du behöver göra är att kontakta ditt gamla pensionsbolag när flytten är klar för att få en avräkningsnota. Skicka den sedan till oss så överför vi pengarna till din nya försäkring.

  Här kan du ta första steget mot en bättre pension.