Starka inflöden och prisbelönt pensionsrobot för SPP de tre första kvartalen

2018-10-25

SPP redovisar ett resultat före skatt om 521 miljoner kronor för de tre första kvartalen 2018. SPPs premieinkomst växte med 26,4 procent. Tillväxten går nästan uteslutande att hänföra till tjänstepensionsaffären.

– Vi byter IT-plattform, digitaliserar processer och tjänster, och växer så det knakar, kommenterar Staffan Hansén, vd, SPP.

I oktober utsågs SPP till årets vinnare av SPV:s pris Guldkanten för bästa pensionsinformation 2018. Priset gick till bolagets pensionsrobot Gajda.

– Gajda hjälper arbetsgivaren att ge sina anställda en grundläggande pensionstrygghet. Gajda har glimten i ögat och ett lättillgängligt språk, som utvecklats med beteendevetenskap som inspirationskälla, säger Staffan Hansén.

Under de tre första kvartalen har 14,7 procent av de totala nettoflödena på den Svenska fondmarknaden gått till SPP Fonder, som har det tredje starkaste nettoinflödet på marknaden.

– SPP Fonders fantastiska resa fortsätter. Enkla, prisvärda och hållbara fonder är ett vinnande koncept som håller i alla börsklimat, berättar Staffan Hansén, och fortsätter:

– Vi gläds också åt att GRESB i sin årliga och globala utvärdering rankat SPP Fastigheter och dess förvaltningsbolag Storebrand Fastigheter som bäst i Europa på hållbarhet inom sin kategori.

Sparande med garanti har avkastat 3,0 procent för en typkund i arbetslivet under perioden och 2,1 procent för en typkund som uppnått pensionsålder.

I fondförsäkring uppgick avkastningen till 9,34 procent för en kund som sparar i fonden SPP Mix 80. I fonden SPP Mix 20 uppgick avkastningen till 2,46 procent. SPP Mix 80 är representativ för sparare i arbetslivsfasen och SPP Mix 20 för sparare i pensionsålder.

Läs hela kvartalssammanfattningen i vårt nyhetsrum


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?