Handel stänger i tre externa fonder med koppling till Ryssland

2022-02-28

På grund av den extraordinära situationen i Ukraina och hårda sanktioner mot Ryssland har handeln stoppats i tre externa fonder tills vidare.

De tre fonderna är tillsvidare stängda för all handel på grund av situationen i Ukraina och påföljande sanktioner mot Ryssland. I dagsläget kommer din pågående transaktion att hanteras när fonderna öppnar för handel igen om vi inte meddelat dig som kund annat.

Vi kommer löpande lägga ut information på vår hemsida om förändringar sker. Det finns i nuläget ingen tidslinje för när fonderna öppnar igen men mer information kommer så snart fondbolagen kommer med uppdatering.

Handelsstoppet gäller följande fonder

  • SEB Östeuropa Små & Medelstora Bolag
  • East Capital Rysslandsfonden
  • Schroder Emerging Europe

För dig med innehav i någon av dessa fonder behöver du tills vidare beställa fondbyten i övriga fonder på din försäkring via denna blankett. Du kan tyvärr ej göra det via fondbytestjänsten eftersom dessa då blir hängande i väntan på att fonderna öppnar för handel. Vi behöver därför få in ditt uppdrag i form av ovan blankett.

För dig med inkommande premie eller omplacering placerade efter 2022-02-28 har vi temporärt placerat kapitalet i SPP Korträntefond. När detta innehav syns på din försäkring som en temporär ersättningsportfölj kan du som kund antingen höra av dig till oss alternativt fylla i ovan blankett för att välja annan fond, dock inte någon av de tre stängda fonderna i ditt ursprungliga val.

Följ löpande fondhändelser här


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?