SPP vinnare i CIO Awards: Årets digitala projekt

2019-12-17

När CIO Awards gick av stapeln för femtonde året i rad korades SPP till Årets digitala projekt för sitt digitala tjänstepensionserbjudande. Med en helt ny IT-plattform och ett batteri av kundvänliga digitala lösningar lägger SPPs digitala tjänstepensionserbjudande grunden för att möta kundernas behov av enkelhet och flexibilitet.

CIO-Awards.png

Med målet att helt slopa alla blanketter och manuella moment har SPP tagit klivet ut och lanserat Sveriges första heldigitala tjänstepensionserbjudande. Enligt Kristin Lindmark, CIO på SPP, har kundernas input längs vägen varit avgörande för vinsten i CIO Awards 2019.
 
– En viktig framgångsfaktor för vår digitala pensionsplan var att involvera kunderna i ett tidigt stadie. Det har varit en agil och iterativ utvecklingsprocess med löpande användartester av prototyper. Allt handlar i slutändan om att enkelt och smidigt kunna möta våra kunders behov, så självklart har deras input varit avgörande för att lyckas.

Motiveringen från CIO:s jury löd:
"En klassisk win-win där förbättring och förenkling för alla inblandade parter sparar både tid och pengar. Projektet är en del i en omfattande digitaliseringsresa där ny teknik och nya arbetssätt skapar stort värde och föder innovationskraft och nya samarbeten. Att vara först i Sverige med att lansera en produkt som denna ger både ett försprång på marknaden och utmärkelsen Årets digitala projekt 2019"

Läs mer i vårt pressrum


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?