Nytt toppbetyg för SPPs hållbarhetsarbete – ett viktigt kvitto för våra kunder

2018-12-21

När Söderberg & Partners analyserar svenska pensionsbolag i rapporten "Hållbara pensionsbolag 2018" får SPP återigen högsta betyg. Analysen väger samman betygen från tre kategorier: Process för hållbara investeringar, Påverkansarbete och Hållbarhets­ambitioner och värdeskapande.

Johanna Landberg, hållbarhetsansvarig på SPP, ser det nya toppbetyget som ett viktigt kvitto för bolagets kunder.

– Vi ser att hållbara pensioner är en viktig pusselbit i hållbarhetsarbetet, men företagen har inte alltid insikt om det själva. Som pensionsbolag måste vi kunna möta både det och andra dolda behov för att hjälpa våra kunder att bli mer hållbara. För att lyckas med detta är transparens och bevisföring avgörande, säger Landberg.

I en egen kommentar till rapporten lyfter Söderberg & Partners vikten av att möjliggöra ökat inflytande från sparare gällande hur pensionskapitalet förvaltas:

– Vi är övertygade om att ett ökat inflytande från spararnas sida ökar deras intresse och engagemanget i pensionssparandet. Samtidigt blir spararna mer delaktiga i att bidra till en bättre, mer hållbar värld, säger Kajsa Brundin, chef för produktanalys och hållbarhetsansvarig på Söderberg & Partners.

Läs mer i vårt nyhetsrum och ta del av hela rapporten


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?