Tjänstepensionsavtal

Är du osäker på vilket pensionsavtal du tillhör? Logga in via menyn och se efter.

Tjänstepension ITP

From oktober 2023 kan du välja SPP för fondförsäkring och traditionell försäkring. 

Läs mer här

ITP 1

Är du privatanställd tjänsteman och född 1979 eller senare och arbetar hos en arbetsgivare som har kollektivavtal? Då heter din tjänstepension oftast ITP 1.

Läs mer här

ITP 2

Är du privatanställd tjänsteman och född 1978 eller tidigare och arbetar hos en arbetsgivare som har kollektivavtal? Då heter din tjänstepension ITP 2.

Läs mer här

Alternativ ITP - tiotaggarlösning

Om du tjänar över tio inkomstbasbelopp per år kan du, efter överenskommelse med din arbetsgivare, byta ut delar av din ITP 2 mot en Alternativ ITP. På så sätt kan du placera en stor del av dina pensionspengar själv.

Läs mer här

Avtalspension SAF-LO

Är du arbetare inom privat företag som har kollektivavtal? Då har du en tjänstepension som heter Avtalspension SAF-LO.

Läs mer här

BTP1

Arbetar du på en bank eller ett finansföretag som är anslutet till Bankinstitutens Arbetsgivarorganisation? Då kan din tjänstepension heta BTP1.

Läs mer här

Övriga utan kollektivavtal

Vi är specialiserade på tjänstepension och har ett stort utbud av lösningar även för företag utan kollektivavtal.

Läs mer här

Sparande med Garanti - Traditionell försäkring

Ett pensionssparande i en traditionell försäkring innebär att SPP ansvarar för förvaltningen av dina pensionspengar. Du blir garanterad en lägsta pension med möjlighet till extra återbäring.

Läs mer här

Löneväxling

För att du ska få en högre pension eller möjlighet att gå i pension tidigare, kan din arbetsgivare erbjuda dig att omvandla en del av din lön till pension. Det kallas för att löneväxla.

Läs mer här

Bonusväxling

För att du ska få en högre pension eller möjlighet att gå i pension tidigare, kan din arbetsgivare erbjuda dig att omvandla hela eller delar av din bonus till pension. Det kallas för att bonusväxla.

Läs mer här

Vårdförsäkring

Hos oss kan du teckna en privat vårdförsäkring som garanterar att du snabbt får tillgång till vård om du blir sjuk eller skadad. Med vår vårdförsäkring är du garanterad behandling inom 14 dagar. Den ger dig den vård du behöver tills det att du blir helt frisk eller så länge behov finns.

Läs mer här


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?