Skjut upp utbetalning

Väljer du att vänta med en eller flera utbetalningar gör vi vårt bästa för att pengarna ska växa under tiden. När det är cirka fyra månader till ditt nya startdatum kommer vi att höra av oss till dig på nytt. Då får du en ny möjlighet att starta eller skjuta upp utbetalningen. 

Hur vill du ha din utbetalning?

Fyra månader innan din planerade pension kan du börja fundera hur du vill ha din utbetalning. Vill du skjuta upp den, starta tidigare eller göra ändringar. Vi kommer höra av oss till dig i god tid innan det är dags så att du har tid att planera hur du vill ha det. 

Så skjuter du upp dina utbetalningar

När ändringen är genomförd kommer du att få ett e-postmeddelande och ett nytt försäkringsbesked till din Kivra eller i din e-brevlåda. Det går inte att både skjuta upp ditt startdatum och göra ändringar för utbetalningen samtidigt. Dina ändringar gör du i samband med att du startar din utbetalning.

Om du skjuter upp din pension och har ett efterlevandeskydd kopplat till din försäkring fortsätter det att gälla enligt tidigare villkor. Vill du göra ändringar i efterlevandeskyddet gör du det enkelt i samband med din anmälan om utbetalning.

Skulle du ändra dig och vill starta utbetalningen före ditt nya startdatum kan du bara kontakta oss.

Oavsett om du vill starta eller skjuta upp din utbetalning behöver du göra en anmälan innan den 15e varje månad. Glöm inte att se till att vi har rätt kontonummer till dig. Du skickar in din anmälan genom att godkänna med BankID.

Om du inte väljer att starta utbetalning eller göra en anmälan eller registrerar kontonummer startar din utbetalning ändå. Varje månad kommer det dras pengar från din försäkring som hamnar hos oss i väntan på att vi får dina uppgifter.

Ta hjälp av oss

Tycker du detta känns krångligt? Ring oss så guidar vi dig rätt i pensionsdjungeln. 

Efterlevandeskydd

Vad händer med pensionen om du dör i förtid? Se till att du har rätt skydd för dig och dina nära. 

Samla pensionen

Få en smidigare utbetalning och bättre överblick med pensionen samlad på ett ställe!

Vanliga frågor och svar

  • Du kan skjuta upp dina utbetalningar som längst två år i taget.

  • Nej, när utbetalningen väl har startat går det inte att stoppa den.