Sätt fart på ditt pensionssparande

Vill du skapa förutsättningar för att  gå i pension tidigare och förverkliga det du drömmer om att göra som pensionär? Genom att spara i en kapitalförsäkring kan du boosta din framtida inkomst.

 • Skattat och klart vid utbetalning
 • Du bestämmer upplägget
 • Dina pengar är tryggade genom återbetalningsskydd


Kom ihåg att investeringar i fonder innebär en risk.

Behåll din levnadsstandard

Den allmänna pensionen och tjänstepensionen beräknas ge ungefär 70% av lönen om du tjänar som snittet. 

Se till att pengarna räcker

Vi lever allt längre och blir friskare högre upp i åldrarna. Det betyder att det är viktigt med ett eget sparande.

Dra nytta av tiden

Det är sällan försent att börja spara till din framtid. Tänk på att dina pengar ska räcka länge och ofta kan växa även under utbetalningstiden. 

Vänta inte, börja i dag!

Tänk på att tiden är din vän.

Du vet vad de säger - det bästa sparandet är det som faktiskt blir av. Ränta på ränta-effekten betyder att även små belopp kan bli betydande med tiden. Kom ihåg, den bästa dagen att börja var igår, men i dag är näst bäst!

 

 

Nå din dröm – börja pensionsspara!

Exempel på vad ett månadssparande kan ge:

 • Är du intresserad av att förstärka din pension med  601 000 kronor?
 • Kan du tänka dig att spara 4 000 kronor varje månad i 10 år?
 • Räknar du med en årlig avkastning på 5 procent och är du beredd att betala högst 0,5 procent i årlig fondavgift?

  Sätt igång redan idag!
  Om allt går enligt planerna, förväntas du ha cirka 601 000 kronor om 10 år. Ett fint komplement till din pension.

 

Tänk på att pengar som placeras i fonder både kan öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Beräkningen på denna sida är endast avsedd som inspiration. Den ska inte ses som rådgivning. Vill du ha en referens för att uppskatta värdeutveckling och avgifter? Se vårt fondutbud och jämför med en fond som passar dig och din önskade risknivå.

Varför spara hos oss?

Avgifterna spelar roll

Vi erbjuder fonder till låga avgifter, från 0,2 procent.

Hållbarhet i fokus

Alla våra fonder är granskade utifrån etiska, sociala och miljömässiga aspekter.

Välj ditt sparande

Välj fonder själv, eller spara i en traditionell förvaltning med garanti. 

Kom igång direkt – investera i din framtida livskvalitet

Påverka själv

För dig som gillar att vara aktiv kring dina placeringar. Välj fritt bland över hundra kvalitetsgranskade fonder. Du kan också få förslag på fonder som kan passa din inställning till risk och önskade spartid.

Självkörande sparande

Traditionell försäkring kan passa dig som söker ett bekvämt sparande. Du kan luta dig tillbaka medan våra placeringsexperter sköter förvaltningen. Du är garanterad ett visst belopp vid utbetalning men har samtidigt möjlighet att få mer än så.

En bred palett av fonder

Vi har ett stort utbud av egna och externa fonder. Föredrar du indexnära fonder, nischade fonder eller fonder med extra hållbarhetsfokus? Vi har det du söker.

3 tips för att ta revansch eller sätta guldkant på pensionen

 • Hur ser ditt lediga liv i framtiden ut? Med en tydlig målbild i sikte är det lättare att hitta motivationen. 

 • Logga in på minpension.se för att se hur mycket pension du hittills tjänat in. Där kan du också göra en pensionsprognos. På så vis kan du tydligt se hur mycket du behöver spara för att realisera ditt mål.

 • Gör en plan och sätt igång ditt sparande. Använd gärna vår räknesnurra för att inspireras kring hur mycket det kan bli. Du kan välja placeringar själv och spara i fonder eller spara bekvämt med garanti och låta oss sköta förvaltningen.

  Här kan kommer du igång.

Vill du få en extra motivationspush? Tänk på att ...

I exemplet ovanför har vi utgått från en årlig värdeutveckling på 5 procent. Beloppen är ungefärliga och tar inte hänsyn till avgifter i sparandet.

2 000 kronor kan förvandlas till:

 

135 000 kronor om 5 år

308 000 kronor om 10 år

811 000 kronor om 20 år

5 000 kronor kan förvandlas till:

 

339 000 kronor om 5 år

771 000 kronor om 10 år

2 029 000 kronor om 20 år

En härlig resa som pensionär – spara 500 kronor i månaden i 5 år

Segelbåten är i hamn – spara 2 000 kronor i månaden i 10 år

Guldkant på pensionärslivet – spara 5 000 kronor i månaden i 20 år

Vanliga frågor om att spara till pensionen

 • Det finns flera sätt att påverka pensionen. Ett av dessa är att ha ett eget sparande. Pensionen baseras på hela ditt arbetsliv. Har du möjlighet att jobba något eller några år extra efter pensionsåldern kan det göra stor skillnad för din inkomst som pensionär. Här kan du läsa mer om hur du kan påverka din pension.

 • Ränta på ränta handlar om möjligheten som du har att få dina pengar att växa snabbare med tiden. Det kan liknas vid en snöboll som rullar nedför en backe. I början är snöbollen liten, men när den rullar samlar den på sig mer och mer snö. Ränta på ränta-effekten fungerar på ett liknande sätt för ditt sparande. Du har möjlighet att få avkastning på den tidigare avkastningen genom att den återinvesteras.

  Så här funkar det: Om du börjar med att spara 1000 kronor och får 5% i avkastning, får du första året 50 kronor extra. Nu har du inte bara 1000 kronor utan 1050. Men nästa år får du inte bara 5% på dina ursprungliga 1000 kronor, utan också på dina extra 50 kronor som du redan fått ihop.

  Så ju mer pengar du har, desto mer avkastning har du möjlighet att få. Och ju längre du sparar, desto större blir snöbollen. Det är ränta på ränta-effekten.

 • En kapitalförsäkring ger dig möjlighet att spara på ett flexibelt sätt. En fördel är att du kan bestämma hur du vill få dina pengar, till exempel som ett tillskott till din pension varje månad under två år. Du kan också välja att få ut allt på en gång som en klumpsumma.

  En annan fördel med sparformen är att den innehåller ett återbetalningsskydd. Det innebär att om du skulle dö under försäkringstiden kommer 101% av försäkringens värde gå till den person eller de personer du valt som förmånstagare.

  Det kan även vara skönt att slippa tänka på krångel med deklarationen. När pengarna betalas ut till dig är de redan skattade och klara. Du betalar en årlig schablonskatt som är baserad på värdet i försäkringen. 

  Kom ihåg att det viktigaste är att du kommer igång med ett pensionssparande. Med en kapitalförsäkring kan du på ett enkelt och flexibelt sätt förstärka din pension.

  Här kan du läsa hur du kommer igång.

   

 • Här kan du hitta ett sparande som passar dig, oavsett om du vill vara aktiv och välja placeringar, få förslag på fonder eller spara bekvämt med garanti.

  Du kan också lita på att sparandet är kvalitetsgranskat. Vi ställer höga krav på socialt, etiskt och miljömässigt ansvarstagande i alla placeringsmöjligheter vi erbjuder dig som kund.  

Att tänka på gällande risk:

Sparande i fonder har varit en effektiv metod för att få pengar att växa över tid. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att framtiden är oviss och att marknader är oberäkneliga. Det finns ingen garanti för avkastning, och värdet på dina investeringar kan både stiga och sjunka. Så var beredd på att det kan gå upp och ner – investera klokt och med medvetenhet om risken.