Fondkonto hos Storebrand Fonder

Det ska vara enkelt att hitta ett sparande som passar dig. Med ett fondkonto kan du direkt komma igång och spara i Storebrands fonder. Du har friheten att välja placeringar med en rad olika inriktningar.

 • Kostar inget att öppna
 • Lätt att deklarera
 • Välj fritt - Du får tillgång till allt från specialiserade nischfonder till breda indexfonder

Tänk på att investeringar i fonder innebär en risk

Vad är ett fondkonto?

Ett fondkonto är ett konto där du kan spara i fonder och betala skatt först när du säljer fonderna med vinst. Du kan välja olika fonder, till exempel aktiefonder eller räntefonder. Sparformen passar dig som vill spara i fonder på ett flexibelt sätt.

Varför välja Storebrand Fonder?

Storebrand Fonder erbjuder enkla fonder med låga avgifter och höga hållbarhetskrav. Här kan du också  hitta placeringar som passar dig, oavsett om du är på jakt efter indexnära aktiefonder,  aktiva räntefonder eller något annat. Läs mer.

Hållbarhet för dig

För Storebrand Fonder är hållbarhet mer än ett ord. Det är själva förutsättningen för att skapa långsiktiga värden. Alla fonder i utbudet är hållbarhetsgranskade med hänsyn till etik, socialt ansvar och miljö. Lär mer.

Ta reda på hur mycket det kan bli

Få en glimt av framtiden. Räkna själv med hjälp av vår kalkylator och se hur sparandet kan hjälpa dig att förverkliga dina drömmar.

Öppna ditt Fondkonto hos Storebrand Fonder.

 

Tänk på att pengar som placeras i fonder både kan öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Beräkningen på denna sida är endast avsedd som inspiration. Den ska inte ses som rådgivning.

Vanliga frågor om fondkonto

 • När du säljer eller byter dina fonder räknar vi ut din kapitalvinst eller förlust och rapporterar den till Skatteverket så att den finns förtryckt i din deklaration. Eventuell vinst beskattas med 30 procent, om du inte har andra förluster att kvitta mot. Skatten betalar du i samband med deklarationen.

  Du betalar årligen en schablonskatt för ditt fondsparande. Den beräknas genom att värdet per 1 januari multipliceras med 0,4 procent. Denna schablonintäkt beskattas sedan med 30 procent vilket innebär att skatten blir 0,12 procent av värdet per 1 januari.

   

 • Fondkontot kostar inget att öppna. Du betalar endast förvaltningsavgifterna för fonderna du väljer att sparar i. Fondkontot är schablonbeskattat, vilket innebär att du årligen betalar en schablonskatt på 0,12 procent av fondernas värde. När du säljer fondandelar beskattas vinsten med 30 procent.

 • Ett fondkonto har en enkel deklaration eftersom du inte behöver göra några egna beräkningar eller fylla i några blanketter när du säljer eller köper fonder. Storebrand Fonder rapporterar automatiskt in dina fondaffärer till Skatteverket, och uppgifterna kommer förtryckta i din inkomstdeklaration. Du behöver bara kontrollera att de stämmer och godkänna dem.

 • Du kan enkelt köpa fonder genom att logga in på spp.se

 • Du kan enkelt logga in på spp.se och ändra det bankkonto du kopplat till ditt fondkonto. Ditt bankkonto används vid köp, försäljning samt vid månadssparande.

 • Du säljer enkelt dina fonder genom att logga in på spp.se. Genomför du säljordern före fondens bryttid sker försäljningen samma dag och pengarna utbetalas normalt två bankdagar senare. 

Ett smart och flexibelt sparande

Med ett direktsparande i fonder kan du spara pengar på ditt eget sätt. Du kan också ta ut och sätta in pengar när du vill, utan att binda upp dig. Du kan investera i olika länder och branscher, och minska risken för förluster. Det är helt enkelt möjlighet att på ett smidigt sätt spara för framtiden!