Minska sjukfrånvaron och öka effektiviteten med rätt hälsoförsäkringar

I en värld där arbetsmiljön ständigt förändras, är det viktigt att inte bara tänka på de anställdas nuvarande välbefinnande utan också på deras långsiktiga hälsa. SPP Hälsa är ett hälsokoncept som erbjuder försäkringar designade för att stödja både arbetsgivare och anställda.

Friska medarbetare är varje arbetsgivares dröm. Men hur gör man för att minska antalet sjukskrivningar när vi lever i en tid där allt bara snurrar snabbare och den psykiska ohälsan växer? Ett sätt kan vara att börja arbeta hälsofrämjande för att förbättra hälsoläget.

Så sätter du medarbetarnas hälsa i centrum

Som arbetsgivare kan du skapa en starkare och mer hållbar organisation genom att sätta medarbetarnas hälsa i centrum. Tänka långsiktigt och bestämma er som organisation att jobba med de här frågorna och se till att få med hela företaget, inte bara de som redan är hälsomedvetna.

En väg att gå kan vara att ge möjlighet till flexibla arbetstider för att balansera arbete och privatliv. En annan åtgärd kan vara att anordna teamaktiviteter som främjar samarbete och socialt umgänge, det har god chans att påverka trivseln positivt och på köpet höja arbetsmoralen.

Man kan naturligtvis också organisera regelbundna träningspass, till exempel yoga eller meditationsklasser på arbetsplatsen eller subventionera medlemskap i gym. Men det är viktigt att samtidigt respektera att alla individer inte uppskattar träning. Hälsa är så mycket mer än att gå på gym.

Den här typen av satsningar leder i många fall till en mer positiv arbetsmiljö där välbefinnandet genomsyrar hela företaget.

Förstärk företagets hälsopofil

För att förstärka företagets hälsoprofil ytterligare kan du som arbetsgivare också investera trygghetsförsäkringar.  

– De bidrar ofta till ökad ekonomisk trygghet för den anställde, till exempel vid långvarig sjukdom, men också till att medarbetaren snabbt får vård och kan återgå till arbetet. SPP sjuk- och sjukvårdsförsäkring är exempel på sådana försäkringar.

Det säger Carita Opseth som är produktspecialist på SPP och som brinner för att tillhandahålla marknadens bästa försäkringsprodukter inom kategorin hälsa

Hälsokonceptet SPP Hälsa

För dig som vill ta det ett steg längre finns också SPP Hälsa, ett hälsokoncept där flera försäkringar och tjänster ingår och som inte bara tar hand om medarbetarna när de blir sjuka, utan också hjälper dem att hålla sig friska.

 

Vad är skillnaden?

Sjukvårdsförsäkring – gör att den som blir sjuk slipper vänta på den offentliga sjukvården.

Sjukförsäkring – ger ersättning för den som blir långvarigt sjuk.

SPP Hälsa – är ett hälsokoncept där vi har förenat det bästa av hälsa, teknik och försäkring.  

 

SPP Hälsa erbjuder till exempel en omfattande sjukvårdsförsäkring som garanterar vård på privatsjukhus inom 14 dagar, all typ av cancervård och tillgång till specialister över hela Europa. Konceptet inkluderar även en rehabiliteringsförsäkring som stöttar dig som arbetsgivare i att hjälpa sjukskrivna medarbetare tillbaka till arbetet, samt en app fullmatad med träningsprogram, digital vård och självhjälpsprogram.

Dessutom ingår samtalsstöd i paketet. Samtalsstöd är en försäkring som ger tillgång till psykologhjälp kan vara avgörande för att hantera arbetsrelaterad stress och personliga utmaningar.

– SPP Hälsa är tänkt att ge anställda ökad trygghet och tillgång till resurser som stödjer deras hälsa och välbefinnande samtidigt som arbetsgivaren i sin tur kan, genom att teckna SPP Hälsa till sitt företag, visa att de värdesätter sina anställdas mående, vilket i sin tur kan öka lojaliteten hos medarbetarna, säger Carita Opseth.

Ökad effektivitet och trygghet för anställda

SPP Hälsa skapar ringar på vattnet.

– När arbetsgivaren  visar omtanke om medarbetarnas hälsa skapas arbetsglädje och trivsel, vilket gör att anställda gärna engagerar sig i hälsofrämjande aktiviteter.

För arbetsgivaren innebär SPP Hälsa en möjlighet att minska sjukfrånvaron och de relaterade kostnaderna.

– Resultatet för verksamheten är ökad effektivitet och direkta ekonomiska besparingar, till exempel genom minskad sjukfrånvaro, eftersom personalen håller sig friskare.

Träningsprogram, stöd och sjukvård i smidig app

Tillsammans med SPP Hälsa kommer appen “DKV Hälsa”  som erbjuder inspiration och verktyg för att leva ett hälsosammare liv. Här kan den som är försäkrad både söka vård på ett smidigt sätt, helt digitalt men också hantera utlägg och hitta mängder av träningsprogram och självhjälpsprogram. Till exempel hjälp vid sömnproblem, hjälp att sluta röka, vid sidan av digitala yoga- och löparprogram för att nämna några exempel.

– I appen går teknik och hälsa hand i hand och främjar en proaktiv inställning till hälsa och välbefinnande. Den hjälper dig att hålla koll på dina försäkringar och erbjuder samtidigt inspiration och verktyg för att leva ett hälsosammare liv, förklarar Carita.

Att investera i SPP Hälsa är att investera i de människor som utgör hjärtat av din verksamhet. Det är en strategi som inte bara gynnar de anställda utan också bidrar till företagets långsiktiga lönsamhet och framgång. Med SPP Hälsa kan företag och anställda tillsammans bygga en friskare och mer hållbar framtid.

Det här är appen DKV Hälsa

  • Träffa läkare online via videosamtal eller chatt, dygnet runt, vilket ger dig flexibilitet och tillgänglighet när du behöver det som mest.
  • Samtalsstöd som ger förebyggande hjälp vid stress, relationsproblem eller andra utmaningar. Samtalen är konfidentiella och terapeuterna är tillgängliga året runt.
  • Gratis medlemskap som erbjuder träningsprogram baserade på forskning för att förbättra din hälsa och visa din biologiska ålder.
  • Tillgång till övningar från fysioterapeuter, perfekt för hemmaarbete och för att hålla dig aktiv under dagen.
  • Program som använder modern psykologi för att hjälpa dig att göra livsstilsförändringar på ett enkelt och effektivt sätt.
  • Enkel inlämning av kvitton för läkemedel och läkarvård, vilket gör det smidigt att hantera dina försäkringsärenden.