Ett sparande med extra trygghet

Att planera för framtiden ska vara pirrigt och spännande, men också tryggt. Du ska känna dig lugn med du har en stabil ekonomi den dagen du går i pension, så att du kan uppleva dina framtidsdrömmar. Låter det bra? Då kan traditionell försäkring vara något för dig!

Men vad är egentligen en traditionell försäkring? Jo, det är en typ av sparande för din pension där du sätter in pengar regelbundet och får en garanterat månadsbelopp när du går i pension. Du behöver inte själv vara aktiv utan förvaltningen av pengarna sköts av pensionsbolaget.

Dina pengar investeras i olika tillgångar som aktier, obligationer och fastigheter. Sparandet anpassas automatiskt efter din ålder och val av utbetalningstid.

Ju längre tid du har kvar till pensionen desto mer fokus lägger vi på att skapa tillväxt på dina pensionspengar, dvs investeringar i aktier, som historiskt sett ger god avkastning om du sparar under en längre tid. När du närmar dig pensionen minskar vi gradvis andelen aktier och ökar andelen räntebärande fonder för att trygga ditt garanterade månadsbelopp.

3 anledningar till att du ska pensionsspara i SPPs traditionella försäkring:

  1. Trygghet: Med en traditionell försäkring kan du luta dig tillbaka och känna dig trygg med en garanterat månadsbelopp när du går i pension. Det kan ge stabilitet och förutsägbarhet i din framtida ekonomi.
  2. Ett sparande på autopilot: Sparandet sköter sig själv och du behöver inte aktivt övervaka eller hantera ditt sparande – det överlåter du till oss!
  3. Marknadens bästa avkastning*: Under 2023 uppnådde SPP den bästa avkastningen på traditionell försäkring på marknaden. Det är vi mycket stolta över och vi fortsätter att arbeta varje dag för att dina pensionspengar ska växa.

Sammanfattningsvis passar traditionell försäkring dig som vill att sparandet sköter sig själv och som vill känna en trygghet i att det finns ett garanterat månadsbelopp den dagen då du går i pension! 
Du kan känna dig trygg med att vi gör allt för att ditt sparande ska ge dig den frihet du vill ha - så kan du tänka på annat!

*Enligt Dagens Industri februari 2024, Källa: Pensionsbolagen. Avser traditionell försäkring, Sparande med Garanti.