5 skäl att tacka nej till jobbet om du inte får tjänstepension

Anställningsförmånen tjänstepension handlar inte bara om att fortsätta få en rimlig summa pengar att leva för varje månad, även efter arbetslivets slut. Tjänstepension handlar också om att ditt liv ska fungera om du råkar ut för något och inte kan jobba. Här är fem skäl till varför arbetsgivare som inte erbjuder tjänstepension ska få ett ”nej”.

1. Ekonomisk trygghet efter arbetslivet


En av de största fördelarna med tjänstepension är att den bidrar till din ekonomiska trygghet efter arbetslivet. Den allmänna pensionen som du tjänar in till när du betalar skatt ger en viktig grundläggande inkomst, men tjänstepensionen kan utgöra en betydande del av din totala pension. Den kan stå för upp till 50 procent av din pension, vilket gör det möjligt för dig att leva bekvämt även efter att du slutat arbeta. Att ha en arbetsgivare som erbjuder tjänstepension innebär att du investerar i din framtid och säkerställer en stabil inkomst när du går i pension.


2. Skydd vid sjukdom och olycksfall


Tjänstepensionen omfattar ofta försäkringar som ger ekonomiskt stöd vid sjukdom eller olycksfall under arbetslivet. Om du blir långvarigt sjuk eller råkar ut för en olycka, kan tjänstepensionen och dess försäkringar erbjuda ersättning som hjälper dig att hantera ekonomiska utmaningar under din sjukskrivning. Detta innebär att du kan fokusera på att återhämta dig utan att oroa dig för ekonomiska bekymmer. En arbetsgivare som har valt att satsa på den här typen av skydd för sina anställda visar tydlig omsorg om din hälsa och välmående och om dina nära och käras trygghet.


3. Stöd för din familj 


En annan viktig aspekt av tjänstepension är efterlevandeskyddet, som ger ekonomiskt stöd till dina närstående om du skulle avlida. Detta kan innebära att din familj får en ekonomisk trygghet i en svår tid. Arbetsgivare som erbjuder tjänstepension visar att de tänkt steget längre, ända till din familjs välmående.


4. Trygg arbetsmiljö


Arbetsgivare som erbjuder en bra tjänstepension signalerar att de värdesätter sina medarbetare och att de tänker långsiktigt. Det visar att företaget investerar i sina anställdas framtid och bidrar till att skapa en tryggare arbetsmiljö. 


5. Möjlighet till långsiktig ekonomisk planering


Med en tjänstepension får du möjlighet att planera din ekonomi på lång sikt. Genom ditt pensionsbolag kan du få rådgivning och stöd för att optimera din pensionsavsättning och därmed din framtida pension. Att ha en arbetsgivare som erbjuder denna möjlighet hjälper dig att ta kontroll över din ekonomiska framtid och ger dig verktygen att bygga en tryggare och ljusare framtid. Detta minskar stress och osäkerhet kring pensionen och ger dig större frihet att njuta av ditt liv både nu och i framtiden.

Är du företagare och missat att erbjuda tjänstepension till dina anställda? 

Lugn det är enkelt!