Så funkar appen som gör ditt hälsosamma liv enklare

Handen på hjärtat, brukar du lusläsa dina försäkringshandlingar? Förmodligen svarar de flesta nej. För att göra det enklare för dig att hålla koll på din hälsa har vi i appen SPP Hälsa samlat allt du behöver kring din vårdförsäkring. Läs tipsen om hur du bäst drar nytta av appen.

Många av oss har förmånen att ha en arbetsgivare som har tecknat vårdförsäkring åt sina anställda. En del har även valt till samtalsstöd, en förebyggande tjänst som kanske kan förhindra en eventuell sjukskrivning vid stress eller andra besvär.

– Om du som medarbetare mår dåligt av situationen som råder just nu i världen, har svårt att sova eller känner dig oroad kan det ofta hjälpa att få tala med någon. Det har ingen betydelse om problemen är av privat eller arbetsrelaterad karaktär och självklart är alla samtal konfidentiella. Våra samtalsterapeuter är tillgängliga via telefon året runt - dygnet runt och ger råd och stöd i vardagliga problem, säger Caroline.

Så kan appen hjälpa dig till bättre hälsa
Oavsett om din försäkring inkluderar samtalsstöd eller ej har du tillgång till appen SPP Hälsa. I appen har du allt samlat kring din vårdförsäkring och även en hel del inspiration och digitala program för bättre hälsa.

E-doktorn – träffa läkare online via videosamtal eller chatt, dygnet runt.

Samtalsstöd – förebyggande hjälp vid exempelvis stress, relationsproblem eller annat. (Om tillvalet ingår i din försäkring).

Myworkout GO – gratis medlemskap för bättre hälsa, baserat på lång forskning. Se din biologiska ålder och träna mer effektivt.

Exorlive – övningar från fysioterapeuter. Pausgympa och övningar för specifika delar av kroppen. Perfekt vid hemmaarbete som många av oss nu har.

Easychange – program baserat på tekniker från modern psykologi, som lurar hjärnan att acceptera förändringar i livsstilen. Avancerad teknik, men enkla och korta program.

Ersättning - skicka in kvitton för läkemedel och läkarvård.
Vad innebär det för mig?
Om du redan har appen DKV Hälsa nedladdad kan du radera den och ladda ner SPP Hälsa. DKV är fortfarande leverantör och det är från dem du får dina försäkringshandlingar, men till skillnad från tidigare app kommer du nu kunna ta del av SPPs innehåll i form av exempelvis artiklar.

Ladda ner appen SPP Hälsa i App Store/Google Play

Hur kommer jag igång med appen?
För att kunna logga in första gången behöver du ange ditt försäkringsnummer som du bland annat hittar på dina försäkringshandlingar från DKV. Sedan behöver du endast använda BankID för att logga in.