Ingår i Spar

Med vårt mest avskalade paket kommer du snabbt igång med ditt pensionssparande och skyddar framtida inbetalningar om du skulle bli långvarigt sjuk. Paketet passar dig som vill komma igång med ditt pensionsspar utan att förlora mer tid. Försäkringar går att lägga till i efterhand.

Vilka delar ingår?

 • Så här går sparandet till

  För lön upp till 7,5 inkomstbasbelopp sätts det av 4,5% av lönen till tjänstepensionen. För den del av lönen som överstiger 7,5 inkomstbasbelopp sätts det av 30% av lönen.

  Räknexempel: Kostnaden för företaget, för Veronica 32 år som har en månadslön på 43 000 kr, blir 1 935 kr/månad för sparandet.

  När du singerat offerten

  Så fort du har tecknat tjänstepension så får dina anställda ett pensionssparande.

  För att förenkla från början har vi infört två standardalternativ: förvaltning inom vår entrélösning "SparaSäkra" (fondförsäkring) och med inkluderat återbetalningsskydd. Dessa standardalternativ kommer att vara aktiva tills den anställde aktivt själv väljer gör ett annat val.

  Återbetalningsskydd är en form av efterlevande­skydd som innebär att om den anställde dör betalas pensionspengarna istället ut till förmånstagare. Hur mycket som betalas ut beror på hur mycket kapital som finns i tjänstepensionen.

  Om inget annat har anmälts till SPP är förmånstagarna i första hand den anställdes make/sambo/partner och i andra hand barn.

  Utbetalning

  Tjänstepensionen betalas ut vid bestämd pensionsålder, under den utbetalningstid som den anställde själv väljer: 5-20 år eller livsvarigt.

 • Vad är det och varför är det bra?

  Premiebefrielseförsäkring är en trygghet som innebär att om den anställde blir långvarigt sjuk och berättigad till ersättning från Försäkringskassan, då går SPP in och betalar in premien till tjänstepensionen, helt eller delvis, efter en bestämd karenstid.

  Hur mycket betalar SPP?

  Beloppet avgörs beroende på graden av den anställdes arbetsoförmåga.

  Räkneexempel: Att teckna premiebefrielse för Veronica 32 år med en 43 000 kr i månadslön kostar företaget 67 kr/månad.

Paketet passar för dig som driver företag med eller utan anställda som vill komma igång med ditt pensionsspar, snabbt, enkelt och utan att behöva boka möte.

Du kan bygga på med trygghetsförsäkringar senare.

Lösningen är perfekt för dig som har nystartat bolag och behöver hålla nere kostanderna tills bolaget blir mer lönsamt.

De här uppgifterna behöver du ha till hands 

 

 • Organisationsnummer

För anställda och dig själv:

 • Personnummer
 • Månadslön
 • E-post

Du behöver också veta vem:

 • som är firmatecknare
 • som ska administrera tjänstepensionen på ditt företag
 1. Klicka på "beställ offert".
 2. Fyll i uppgifterna.
 3. Få ditt pris nästa arbetsdag.
 4. Signerar digitalt.

Sedan hör vi av oss via mail.

Vill du hellre prata med en pensionsexpert?

Tycker du att de skulle vara skönt att prata med någon som kan, innan du väljer ditt paket? Du är alltid välkommen att kostnadsfritt prata med en pensionsrådgivare hos SPP och bolla vilka försäkringar just du behöver.

Ring 0771-598 102 så svarar vi på alla dina frågor.

 

Du når oss varje dag 08:30-16:00, helgfri måndag-fredag. Dag före röd dag har vi öppet fram till 13:00.