SPP i topp i rapporten "Hållbara pensionsbolag 2020"

2020-12-02

SPP får högsta betyg när Söderberg och Partners betygsätter 14 av Sveriges pensionsbolag. 

I sin årliga trafikljusrapport "Hållbara Pensionsbolag" ger Söderberg och Partners pensionsbolagen grönt, gult eller rött omdöme genom att utvärdera tre parametrar: Processen för hållbara investeringar, Påverkansarbete samt Hållbarhetsambitioner och värdeskapande.

Rapporten visar att bolagen som fått grönt omdöme är aktiva för att stödja och driva på finansbranschens arbete att främja en hållbar utveckling, har mycket resurser och kompetens inom området samt är transparenta i sin kommunikation mot kunderna. 

– Det här betyget är ett resultat av strukturerat hållbarhetsarbete i hela koncernen, och ett teamwork där hållbarhet står högt på agendan i alla delar av organisationen, säger Johanna Lundgren Gestlöf.

Här kan du läsa mer om SPP i "Hållbara Pensionsbolag" och ta del av hela rapporten. 


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?