Fem projekt får vårt stipendium "Klart du kan" våren 2018

2018-04-26

De senaste vinnarna av stipendiet "Klart du kan" är 6 sjöar, Droginformation.nu, Föreningen Tillsammans, Habibi – Ung på gatan och Under Kevlaret.

Följande projekt får stipendiet våren 2018:

  • 6 sjöar med projektet "Lopp fritt från engångsmuggar", där de har bestämt sig för att använda "cup free races". Varje löpare får en flergångsmugg eller flaska och fyller på vid vätskestationer istället för att använda engångsmuggar.

  • Droginformation.nu med projektet "Lilla drogboken på engelska och arabiska", som innebär att deras faktahäfte Lilla Drogboken, med enkel och lättförståelig droginformation med sanna berättelser av missbrukare, ska översättas till engelska och arabiska.

  • Föreningen Tillsammans med projektet "Stödgrupper i Stockholm & Göteborg - gruppverksamhet för unga individer som utsatts för sexuellt våld", med syftet att skapa stödgrupper där deltagarna tillsammans skall stötta varandra och finna en gemenskap inom gruppen.

  • Habibi – Ung på gatan med projektet "Musikverksamhet för barn i riskmiljö", där ensamkommande barn från Marocko ska kunna använda en musik- och videostudio för aktiviteter.

  • Under Kevlaret med projektet "Stödverksamhet för killar", som ska skapa en stödchatt och stödforum till unga killar med psykisk ohälsa.

Med Klart du kan-stipendiet vill vi göra det möjligt för föreningar, projekt och individer att förverkliga idéer som gör världen lite bättre. Stipendiet delas ut två gånger om året och har sedan starten 2010 delats ut till fler än 70 organisationer.

Har du något projekt på gång som du tycker gör världen lite bättre och som du vill söka stipendiepengar för? Senaste ansökningsdag för nästa stipendieutdelning är den 30 september 2018.

Ansök och läs mer om "Klart du kan"

Se filmen från en av de tidigare stipendiaterna, Inlöparna Värmdö, och projektet "Integration genom promenad och löpning":


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?