Starkt första halvår för SPP

2017-07-13

Fler privatanställda tjänstemän väljer SPP som förvaltare för sin tjänstepension och SPP är nu det främsta valet vid sidan av partsbolagen. Störst är ökningen bland nya kunder inom ITP 1. Dessutom fortsätter inflödet av kapital till SPPs fondbolag att vara mycket starkt. SPPs totala förvaltade kapital uppgick den 30 juni till 166 miljarder kronor.

- Vi fortsätter att stärka vår position som det enkla, prisvärda och hållbara alternativet. Det blir extra tydligt när våra fonder väljs i allt fler kanaler, säger Staffan Hansén, vd, SPP och fortsätter:

- På ett år har hela 10 miljarder investerats i våra fossilfria fonder, vilket visar att vi ställt in kursen rätt. Hälften av alla pengar på världens börser är pensionspengar och den samlade kraften i dessa är enorm!

I fondförsäkring var avkastningen för en kund som sparar i fonden SPP Mix 80 4,8 procent för första kvartalet. I fonden SPP Mix 20 uppgick avkastningen till 1,6 procent. SPP Mix 80 är representativ för sparare i arbetslivsfasen och SPP Mix 20 för sparare i pensionsålder.

Pensionssparande i SPPs Sparande med garanti (traditionell försäkring) gav under första kvartalet 6,0 procent i avkastning för en typkund i arbetslivsfasen och 2,8 procent för en typkund som uppnått pensionsåldern.

Läs hela kvartalssammanfattningen i vårt nyhetsrum


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?