Stäng
På spp.se använder vi cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Vi använder också cookies i samband med marknadsföring. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Marknadsläge fonder september

2022-09-11

Ta del av senaste månadens marknadsrapport:

De globala aktiemarknaderna tappade 4 procent i augusti efter att ha stigit med hela,8 procent i juli. Stigande räntor efter hökaktiga tongångar från den amerikanska centralbanken Fed vid den årliga Jackson Hole-konferensen och energikrisen i Europa ledde till minskad riskaptit och sjunkande aktiekurser.

Aktier på tillväxtmarknader steg dock med 1 procent om än med stora skillnader mellan olika länder. Den svenska börsen tappade hela 5 procent och många bedömare förväntar sig en höjning om 0,75 procent från Riksbanken under hösten i linje med andra centralbankers agerande.

Läs hela marknadsrapporten här


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?