Stäng
På spp.se använder vi cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Vi använder också cookies i samband med marknadsföring. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Marknadsläge fonder juni

2022-06-13

Ta del av senaste månadens marknadsrapport

De globala aktiemarknaderna mätt med MSCI World avslutade maj i princip oförändrade efter stora svängningar med nya årslägstanoteringar följt av återhämtning. Svängningarna berodde på fortsatt oro för recession till följd av allt svagare tillväxtutsikter och stigande inflationsutsikter. Inflationen i årstakt ser dock ut att närma sig toppen i USA medan Europa verkar ligga lite efter. Svenska aktier utvecklades i linje med den globala utvecklingen och nedgången hittills i år är 13 procent. Samtidigt har den svenska kronan tappat nästan 10 procent gentemot dollarn vilket brukar gynna många svenskabolag som har intjäning utomlands.

  • Marknaderna oroar sig fortsatt för att vi är på väg mot en recession
    samtidigt som arbetsmarknaden är rekordstram.
  • Vi ser en reversering i ekonomin där vinnare och förlorare under pandemin byter plats.
  • Oljepriset stiger till övre delen av intervallet igen efter nya sanktioner.

Läs hela marknadsrapporten här


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?