Stäng
På spp.se använder vi cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Vi använder också cookies i samband med marknadsföring. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Marknadsläge fonder december

2021-12-09

Ta del av senaste månadens marknadsrapport:

De globala aktiemarknaderna mätt med MSCI World gick ned med 1,5 procent i
november. Fokus har legat på den nya virusvarianten samt att Fed blivit mer hökaktiga, dock utan att det har lett till stigande räntenivåer. Även aktier på tillväxtmarknaderna föll totalt sett i november. Aktiemarknaden i Ryssland stod för den största nedgången till följd av oljeprisfallet medan aktiemarknaden i Brasilien utvecklades positivt. Den svenska börsen gick ned med 2 procent under månaden.

  • Ny virusvariant oroar aktiemarknaderna efter rekordnivåerna i november.
  • Fed betraktar inte längre inflationsuppgången som tillfällig och indikerar en snabbare nedtrappning av obligationsköpen.
  • Arbetslösheten i USA minskade till 4,2 procent och kommer troligtvis att nånivåer i linje med innan pandemin under 2022.

Läs hela marknadsrapporten här


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?