Stäng
På spp.se använder vi cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Vi använder också cookies i samband med marknadsföring. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Marknadsläge fonder maj

2021-05-11

Ta del av senaste månadens marknadsrapport:

De globala aktiemarknaderna mätt med MSCI World steg med ytterligare 4 procent under april till en ny historisk högstanivå. Trots risken för ytterligare räntehöjningar är tillväxtbilden för de kommande kvartalen mycket positiv. Tillväxtmarknaderna utvecklades svagare än industriländerna för tredje månaden i rad trots fortsatt positiva makrotal.
Den omfattande smittspridningen i Indien har inte påverkat tillväxtutsikterna i någon större omfattning då landet endast utgör 10 procent av indexet. Den svenska börsen steg med ytterligare 2 procent i april och hittills i år är uppgången hela 21 procent.

  • USA ligger långt framme med sin återöppning med starka makrotal samtidigt som den tredje smittvågen är på väg att mattas av
  • I USA har hushållens disponibla inkomst nått rekordnivåer trots hög arbetslöshet, vilket är ovanligt
  • Centralbankerna anser att den kommande inflationsuppgången är tillfällig men håller inflationsförväntningarna under uppsikt

Läs hela marknadsrapporten här


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?