Stäng
På spp.se använder vi cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Vi använder också cookies i samband med marknadsföring. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Marknadsläge fonder december

2020-12-10

Ta del av senaste månadens marknadsrapport:

De globala aktiemarknaderna mätt med MSCI World steg med hela 12 procent i  november till en ny högstanivå. Det är den största uppgången under en kalendermånad sedan 1975. Positiva besked om vaccin mot covid-19 samt att presidentvalet i USA är klart bidrog till uppgången. Industriländernas aktiemarknader steg kraftigare än tillväxtmarknaderna även om framför allt Ryssland och Brasilien utvecklades starkt. Den  svenska börsen följde den globala utvecklingen och steg med hela 12 procent.

  • Positiva nyheter om covid-19-vaccin får finansmarknaderna att blicka framåt bortom det ekonomiskt svaga fjärde kvartalet. 
  • Presidentvalet i USA är avgjort men vilket parti som får majoritet i senaten avgörs inte förrän i ett omval i januari.
  • Finans- och energisektorn som tappat kraftigt under pandemin utvecklades starkt i november efter de goda nyheterna om covid-19-vaccin.


Läs hela marknadsrapporten


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?