Stäng
På spp.se använder vi cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Vi använder också cookies i samband med marknadsföring. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Pensionstillägg 2021

2020-11-18

Frivillig ITP, Frivillig BTP, Frivillig FTP, ITP-P, PTP och SPPs Utlandsförsäkring räknas upp med 0,39 procent för år 2021. Ingen höjning kommer att ske 2021 av pensioner som betalas ut från BTP och FTP.

Enligt försäkringsvillkoren kan pensionen bara höjas om skillnaden mellan försäkringskapital och SPPs förväntade åtaganden i form av pensionsutbetalningar överstiger 7 procent. För BTP och FTP är skillnaden lägre än 7 procent och därför höjs inte de pensionerna.

För PTP och ITP-P kommer även en uppräkning av intjänade pensionsrätter, så kallade fribrev, att göras med 0,39 procent.

Om du har frågor kring pensionstillägg eller om din pension i stort är du välkommen att kontakta oss på telefon 0771-533 533.


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?