Stäng
På spp.se använder vi cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Vi använder också cookies i samband med marknadsföring. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Marknadsläge fonder november

2020-11-09

Ta del av senaste månadens marknadsrapport:

De globala aktiemarknaderna mätt med MSCI World föll med 2 procent i oktober. Oro för en ny våg av covid-19-smittspridning, uppskjutna stödpaket och det stundande presidentvalet bidrog till nedgången. EM-aktiemarknaderna utvecklades däremot positivt och i synnerhet den kinesiska aktiemarknaden gick starkt. Den svenska börsen tappade hela 6 procent under månaden, vilket är den första nedgången under en månad efter  6 månader med positiv utveckling.

  • Tilltagande covid-19-smittspridning förstärker troligtvis inbromsningen för makroekonomin som oavsett väntas under det fjärde kvartalet. 
  • Biden leder i det jämna presidentvalet men det är senaten som blir avgörande i budgetarbetet. 
  • Den kinesiska ekonomin har återhämtat sig och landet har hittills undvikit en ny våg av ökande smittspridning.


Läs hela marknadsrapporten


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?