Stäng
På spp.se använder vi cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Vi använder också cookies i samband med marknadsföring. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Marknadsläge fonder september

2020-09-10

Ta del av senaste månadens marknadsrapport:

marknadsrapport-bild.png

De globala aktiemarknaderna (mätt med MSCI World) steg med över 6 procent i augusti och nådde nya historiska toppnivåer i början av september. Hela covid-19-fallet har nu hämtats in efter en uppgång om hela 50 procent sedan i mars. EM-aktiemarknaderna steg inte lika kraftigt i augusti men ligger fortfarande före bredare aktiemarknader hittills i år. Den svenska börsen gick upp för hela femte månaden i rad och låg på plus igen hittills under 2020 i början av september.

  • De globala aktiemarknaderna nådde nya historiska toppnivåer och har hämtat in hela pandemifallet.
  • Makrotalen har aldrig överraskat mer positivt än under de senaste månaderna.
  • Fed anpassar sin penningpolitik till nya förhållanden och börjar utgå ifrån genomsnittlig inflation under en längre period.

Läs hela marknadsrapporten


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?