Stäng
På spp.se använder vi cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Vi använder också cookies i samband med marknadsföring. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Marknadsläge fonder juni

2020-06-10

Ta del av senaste månadens marknadsrapport:

marknadsrapport-bild.png

De globala aktiemarknaderna steg med ytterligare 5 procent* i maj och har därmed stigit med hela 37 procent sedan bottennoteringen i mars. Världens ekonomier börjar nu återigen öppnas upp och centralbankerna fortsätter med massiva stödpaket, vilket har bidragit till uppgången. EM-aktiemarknaderna steg marginellt under månaden och det finns stora skillnader i hur långt de olika tillväxtekonomierna har kommit i covid-19-förloppet. Den svenska börsen steg med 4 procent och gynnades av att länder börjar öppnas upp samt omfattande åtgärder från centralbanker och myndigheter.

  • Den ekonomiska återhämtningen med länder som öppnar upp igen efter covid-19 har inletts
  • Den europeiska centralbanken trappar upp och nästan fördubblar sina obligationsköp
  • Ingen ny våg av covid-19-smitta men konfliktnivån mellan stormakterna har ökat igen

*Mätt med MSCI World

Läs hela marknadsrapporten juni


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?