Stäng
På spp.se använder vi cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Vi använder också cookies i samband med marknadsföring. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Marknadsläge fonder april

2020-04-08

Ta del av senaste månadens marknadsrapport:

marknadsrapport-bild.png

De globala aktiemarknaderna föll med hela 13 procent* i mars till följd av spridningen av covid-19 och de efterföljande ekonomiska konsekvenserna. Även EM-aktiemarknaderna föll kraftigt med betydande nedgångar i exempelvis Ryssland och Brasilien. Kina klarade sig dock bättre, vilket troligtvis beror på att landets ekonomi nu långsamt börjar återhämta sig efter covid-19-utbrottet. Den svenska börsen föll med 11 procent under månaden och är därmed tillbaka på 2018 års nivåer.

  • Covid-19-åtgärder leder till tvärbromsning för den ekonomiska aktiviteten och den globala BNP-tillväxten kommer att falla markant under det andra kvartalet.
  • Centralbankerna agerar kraftigt och återupptar sina kvantitativa åtgärder samt inför likviditetsåtgärder.
  • Finanspolitiska åtgärder och stödpaket införs rekordsnabbt runtom i världen med stödpaket om 10 procent av BNP i USA.

*Mätt med MSCI World

Läs hela marknadsrapporten april


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?