Stäng
Vi använder cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Cookies kan även användas i samband med marknadsföring av våra produkter och tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Nytt grönt ljus för SPPs hållbarhetsarbete

2019-11-20

När Söderberg & Partners analyserar svenska pensionsbolag i rapporten "Hållbara pensionsbolag 2019" får SPP återigen högsta betyg. Analysen väger samman betygen från tre kategorier: Process för hållbara investeringar, Påverkansarbete och Hållbarhetsambitioner och värdeskapande.

vd-spp-pension-forsakring.png

– För att fortsatt ligga i framkant utvecklar vi ständigt vårt hållbarhetsarbete. Den här utmärkelsen är ett bevis på att det arbetet ger utdelning, säger Staffan Hansén, vd på SPP.

Totalt har Söderberg & Partners undersökt hållbarhetsarbetet i tolv olika pensionsbolag. Bolagen har i vissa fall delats upp i gamla och nya kollektiv, vilket resulterat i totalt 14 olika betyg. Betygen delas ut enligt Söderberg & Partners trafikljussystem med betygen grön, gul, eller röd.

– Vi är otroligt stolta över att återigen få grönt ljus i rapporten. Det finns en enorm förändringskraft i det kapital som vi förvaltar åt våra kunder, och den ska vi fortsätta ta tillvara på, säger Staffan Hansén.

Läs mer i vårt nyhetsrum och ta del av hela rapporten


Gillar du den här sidan?