Stäng
Vi använder cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Cookies kan även användas i samband med marknadsföring av våra produkter och tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Hög avkastning och starka inflöden för SPP under 2017

2018-02-07

SPP levererade god avkastning i både fondförsäkring och sparande med garanti. SPPs totala förvaltade kapital uppgick den 31 december 2017 till 170 miljarder kronor.

SPPs kunder som har sparande med garanti kan sammanfatta även 2017 som ett bra pensionsår. Avkastningen för en typkund i arbetslivet landade på 11,1 procent och för en typkund som nått pensionsålder på 6,5 procent.

– Portföljen levererade över hela linjen. Aktier, med tillväxtmarknader i spetsen, samt våra fastigheter gav de största positiva bidragen till den starka avkastningen, säger Staffan Hansén, vd SPP.

Avkastningen för fonden SPP Mix 80 i fondförsäkring, representativ för sparare i arbetslivsfasen, uppgick till 10,1 procent. Avkastningen i SPP Mix 20, representativ för sparare i pensionsålder, uppgick till 3,1 procent.

De inbetalda försäkringspremierna till SPP ökade med 11,2 procent under året och det förvaltade kapitalet steg till 170 miljarder kronor.

Läs hela sammanfattningen för 2017 i vårt nyhetsrum


Gillar du den här sidan?