Stäng
På spp.se använder vi cookies  för att få statistik om användningen av vår webbplats och för att ge ytterligare funktioner för dig. Vi kan också använda cookies i samband med marknadsföringen av våra produkter och tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Marknadsläge november

2017-11-08

Ta del av senaste månadens marknadsrapport:

De globala aktiemarknaderna steg med 3 procent* i oktober. Det är den tolfte månaden i rad med positiv utveckling och den längsta perioden med börsuppgång på de globala aktiemarknaderna sedan 1987. Tillväxtmarknaderna utvecklades starkare än de utvecklade länderna under månaden och Kinas aktiemarknad är bland de som har utvecklats starkast i år. Den svenska börsen steg med 2 procent i oktober och har hittills i år gått upp med hela 14 procent.

  • Den europeiska centralbanken (ECB) fortsätter med kvantitativa åtgärder till september 2018 med möjlighet till förlängning.

  • Makrobilden kan knappast bli bättre än vad den är i dagsläget. Det gör den också sårbarare för negativa överraskningar.

  • Tillväxten i Kina fortsätter. President Xi ökar sin maktkoncentration, bland annat för att kunna genomföra ekonomiska reformer.

Läs hela marknadsrapporten november

* Mätt med MSCI World


Gillar du den här sidan?