Stäng
På spp.se använder vi cookies  för att få statistik om användningen av vår webbplats och för att ge ytterligare funktioner för dig. Vi kan också använda cookies i samband med marknadsföringen av våra produkter och tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

SPP fortsätter leverera en stark avkastning de första tre kvartalen

2017-10-25

Aktie- och fastighetsportföljen eldade på avkastningen för sparande med garanti och SPPs inbetalda premier ökade kraftigt jämfört med föregående år. SPPs totala förvaltade kapital uppgick den 30 september till 167 miljarder kronor.

Staffan Hansén

Sparande med garanti har under året levererat 8,6 procent för en typkund i arbetslivet, och 3,9 procent för en typkund som nått pensionsålder.

– Framförallt är det aktier, med tillväxtmarknader i spetsen, och fastigheter som bidragit till den starka avkastningen för sparande med garanti, säger Staffan Hansén, vd SPP.

I fondförsäkring var avkastningen för en kund som sparar i fonden SPP Mix 80 6,3 procent. I fonden SPP Mix 20 uppgick avkastningen till 2,3 procent. SPP Mix 80 är representativ för sparare i arbetslivsfasen och SPP Mix 20 för sparare i pensionsålder.

Läs hela kvartalssammanfattningen i vårt nyhetsrum


Gillar du den här sidan?