Tipsen som får kärleken att hålla

Tips för att kärleken ska hålla

Rosor, choklad och champagne i all ära – men det finns bättre sätt att visa sin uppskattning på Alla hjärtans dag. Fira kärleken med gåvor som räcker längre än till dagens slut och låt dagen få bli ett tillfälle att spendera lite extra tid med varandra och prata om er gemensamma framtid och drömmar.

Här är Shokas bästa tips på hur ni får kärleken att spira längre än under just Alla hjärtans dag:


1. Skippa presenterna

De flesta gillar att bli överraskade då och då, men romantiska gåvor och vackra blombuketter har kort livslängd. Uppskattning kan visas på olika sätt. Pussar och kramar är minst lika viktiga eller varför inte sätta in några slantar till ett hållbart sparande som dina nära kan ha glädje av många år framöver.

2. Sätt av tid för varandra

Relationer rullar inte på av sig självt, och alla hjärtans dag är ett ypperligt tillfälle att avsätta tid för relationen, ekonomin och varandra. Bestäm när, var och hur ni vill spendera tiden på bästa sätt. Kanske en långpromenad eller en middag i soffan är där det passar er bäst? Tydliggör för varandra hur ni vill fira dagen, att sätta gemensamma förväntningar kan skapa ett lugn både inombords och i plånboken.

3. Våga drömma och sätta mål

Ta tillfället i akt och våga drömma tillsammans! Vad vill ni göra i framtiden och vad kommer det att krävas för att ta er dit rent ekonomiskt? Att prata om pengar är inte alltid det lättaste men ack så viktigt. Klarar ni det har ni mycket vunnet. Är drömmen att bo utomlands? Eller kanske att amortera av huslånet? Lägg alla korten på bordet och våga drömma, men sätt också tydliga mål. Gör en sparplan med både långsiktiga och kortsiktiga mål. Låt alla hjärtans dag bli startskottet för en gemensam sparplan!

4. Ägna en tanke åt parekonomin

Alla har olika sätt att se på pengar och gör olika prioriteringar. För att parekonomin och i längden relationen ska hålla är det bra att gå igenom hur pengarna både i ett kortsiktigt perspektiv (lön och utgifter) och ett lite längre perspektiv (pension och sparande) ska fördelas. Vilka åtgärder är nödvändiga för att ni ska kunna leva jämställt – både idag och i framtiden?

Dela artikeln Till spp.se