Friska medarbetare även under semestern

Frisk på semestern

Ibland kan det vara först när man slappnar av som det känns att allt inte är helt hundra. Huvudvärk och ont i kroppen ger sig ofta till känna först under semestern. Du som har tecknat SPP Hälsa kan stötta dina medarbetare även under ledigheten!

För att dina medarbetare ska komma tillbaka väl utvilade och med ny energi finns flera saker att göra. Caroline Boqvist, Produktspecialist Risk och Hälsa, ger dig 5 tips för att ditt team ska hålla sig friska, om ni har tecknat SPP Hälsa.

 5 tips för att ditt team ska hålla sig friska

1. Först och viktigast: Informera medarbetarna om de försäkringar som de har!

 

2. Mellan kl. 8-17 kan ni boka tid hos en specialistläkare (ej akutvård) nära dig genom SPPs samarbetspartner DKV. Med e-doktorn som finns i DKV Hälsa-appen kan du få digital vård dygnet runt av en allmänläkare.

2. Om ni valt psykologi som tillval i vårdförsäkringen kan dina medarbetare även träffa en psykolog. Det kan vara värt att påminna om nu när allt ställts på sin ända och många kan känna oro.

3. SPPs vårdförsäkring är unik i att täcka skador som kan uppstå i samband med riskfyllda sporter och hobbies som bergsklättring, fallskärm och kitesurfing om alla krav på säkerhet är uppfyllda (dock ej akutvård).

4. Kanske är det under sommaren som vi blir sugna på att införa ett hälsosammare liv! I DKV-appen finns flera olika program exempelvis sluta röka, leva sundare och må bättre.

Glöm inte att var ni än befinner er i Norden så har ni tillgång till specialistvård och stöttning i att leva ett hälsosammare liv även under semestern, bara ni har telefonen nära till hands.

Det här är SPP Hälsa

SPP Hälsa täcker in olika behov för dig och dina anställda. Du väljer de delar ditt företag behöver.

  • Samtalsstöd
  • Rehabiliteringsförsäkring
  • Vårdförsäkring
  • Sjukförsäkring

Har du inte tecknat SPP Hälsa i ditt företag? Här kan du läsa mer om vad som ingår i försäkringen.

Dela artikeln Till spp.se