Stäng
På spp.se använder vi cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Vi använder också cookies i samband med marknadsföring. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Marknadsläge fonder juli

2022-07-08

Ta del av senaste månadens marknadsrapport

De globala aktiemarknaderna mätt med MSCI World föll med hela 8 procent i juni till följd av bland annat kraftiga räntehöjningar från den amerikanska centralbanken Fed, fortsatt hög inflation samt oro för recession. Aktier på tillväxtmarknaderna föll med 5 procent under juni vilket var mindre än aktier på de utvecklade marknaderna.

Fortsatta återöppningar i Kina och en positiv utveckling på den kinesiska aktiemarknaden bidrog till att dämpa nedgången för tillväxtmarknaderna. Svenska aktier föll med hela 8 procent under månaden.

Läs hela marknadsrapporten här


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?