Stäng
På spp.se använder vi cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Vi använder också cookies i samband med marknadsföring. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Marknadsläge fonder maj

2022-05-10

Ta del av senaste månadens marknadsrapport

De globala aktiemarknaderna mätt med MSCI World föll med hela nästan 7 procent under april månad. Marknaderna fokuserade utöver den pågående rapportsäsongen på den stigande inflationen och räntorna till följd av att många centralbanker med amerikanska Fed i spetsen gjorde en helomvändning från att tidigare ha kallat den höga inflationen för övergående. Fed genomförde en dubbelhöjning och signalerade om en mycket hög fortsatt räntehöjningstakt. Riksbanken tillhörde de som följde efter och höjde räntan samt signalerade om en normaliseringstakt som tidigare varit närmast otänkbar.

  • Den amerikanska centralbanken Fed dubbelhöjde räntan och tre dubbelhöjningar till innan hösten prisas nu in av marknaden
  • Inflationstoppen i USA är nära men frågan är hur fort eller sakta den faller tillbaka
  • Nedstängningar i Shanghai och Kina oroar med tanke på nya flaskhalsar och inflationspress

Läs hela marknadsrapporten här


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?