Stäng
På spp.se använder vi cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Vi använder också cookies i samband med marknadsföring. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Marknadsläge fonder mars

2022-03-10

Ta del av senaste marknadsrapporten

De globala aktiemarknaderna mätt med MSCI World föll med ytterligare 3 procent i februari. Kriget i Ukraina skapade oro på finansmarknaderna med stora svängningar som följd,i synnerhet efter sanktionerna mot Ryssland.

Även tillväxtmarknaderna föll i februari men inte mycket mer än industriländerna trots att den ryska aktiemarknaden föll med nästan 60 procent. Den svenska börsen föll med hela 7 procent i februari och hittills i år är nedgången hela 15 procent.

Kriget i Ukraina förvärrar i synnerhet utsikterna i Europa som är en viktig marknad för många svenska bolag.

  • Den ryska invasionen av Ukraina skapar oro och marknadsnedgångar samtidigt som Ryssland drabbas av sanktioner.
  • Den ryska rubeln har fallit med 40 procent och stora delar av landets valutareserver har frysts.
  • Mätt i BNP är den ryska ekonomin 10 procent av USAs i storleksordning och mindre än både Tysklands och Frankrikes.

Läs hela marknadsrapporten här


Upplever du informationen på den här sidan som enkel och tydlig?